top of page

Onze visie

Bij InKader kijken we op een filmische manier naar elk project, mede dankzij onze documentaire- en kunstzinnige achtergrond. We hebben een breed scala aan ideeën en vormen die we toepassen bij het maken van video's en online content. Of het nu gaat om een diepte interview à la zomergasten of een kookshow die jongeren duurzaam leert eten, InKader brengt altijd een uniek perspectief. Wij brengen mensen samen op een actieve en creatieve manier en geven kijkers de kans om te ontdekken, te leren en geïnspireerd te raken door het project dat jij voor ogen hebt.

Met onze projecten willen we de wereld ook een beetje mooier maken. Daarom richten wij ons op het produceren van duurzame, culturele en maatschappelijke video's en online content. Wij geloven dat onze middelen hierbij kunnen helpen. Daarom houden we bij elk project rekening met jouw doelen en strategieën, zodat we samen kunnen werken aan een betere wereld. Waar wil jij met jouw organisatie naartoe? Laat het ons weten, en wij helpen je graag om dit doel te bereiken.

Wie zijn wij?

Geluid loopt? Camera loopt? Actie!

 

InKader is opgericht door twee vrouwen, Anne Lotte Mos en Merel Oenema. Op de set ontdekten zij dat ze dezelfde motivatie hebben voor het maken van creatieve documentaire projecten. En dat niet alleen, tijdens het drinken van een heerlijke havercappuccino kwamen ze erachter dat ze elkaar ook nog eens perfect aanvullen. Anne Lotte zorgt voor de inhoudelijke kant van de projecten, waarbij Merel zich focust op de visuele kant. Wat resulteert in mooie doch betekenisvolle video's en bovendien is samen leuker dan alleen!

 

InKader werkt samen met een creatief netwerk van professionals en maakt video's voor een breed palet aan instanties en ondernemingen. De projecten hebben altijd een creatieve insteek en zijn duurzaam, maatschappelijk en/of cultureel van karakter. Want wij geloven dat we met onze video's de wereld een stukje mooier kunnen maken.

 

We zijn trots op het feit dat we als vrouwen in een mannenwereld werken. We zijn onszelf, zakelijk, gevoelig en vooral heel enthousiast. Met een camera in onze bakfiets racen we naar locatie om de mooiste plaatjes te draaien. Zullen we samen iets gaan maken?

Anne Lotte Mos

Anne Lotte is een documentaire regisseur die zich richt op het creëren van een omgeving waarin mensen echt zichzelf kunnen zijn en hun eigen, ware verhaal kunnen vertellen voor de camera. Ze houdt ervan om met meerdere verhalen een groter geheel te vertellen en doet dit door een context te scheppen waarin de karakters de ruimte voelen om zelf bij te dragen. Haar projecten worden gekenmerkt door kleur en speelsheid, maar het belangrijkste is het narratief. Of het nu gaat om een klein verhaal dat een grote groep vertegenwoordigt, of een actueel onderwerp dat onder de aandacht gebracht moet worden, Anne Lotte ziet film als een krachtig middel om bij te dragen aan een bewuste samenleving.

 

Naast haar liefde voor film is Anne Lotte creatief bezig op allerlei vlakken. Zo maakt ze graag haar eigen biologische, veganistische zeep en heeft ze een klushuis waar ze haar creativiteit in kwijt kan. Ze is een veelzijdig persoon en ziet in elk mens een verhaal dat verteld mag worden.

Merel Oenema

Merel heeft ze zich ontwikkeld tot een professionele cameravrouw die niet alleen de beelden vastlegt, maar ook meedenkt over de inhoud en het totaalplaatje. Van jongs af aan is ze gefascineerd in het observeren van mensen en situaties. Ze vindt het fantastisch om documentaires met een maatschappelijke of duurzame ondertoon te maken en op deze manier bij te dragen aan een betere wereld. Merel geniet ervan als mensen hun verhaal durven te vertellen. Met haar opgewekte karakter en empathische vermogen creëert ze een ongedwongen en gemoedelijke sfeer op de set. Het is voor haar belangrijk dat mensen zich op hun gemak voelen voor de camera.

 

Als Merel niet aan het filmen is, houdt ze ervan om er lekker op uit te gaan. Ze wandelt graag in de buitenlucht en zomers pakt ze zelfs een bergtopje mee. Ook tweedehands kleding shoppen is een ware sport voor haar. Natuurlijk moet er ook ruimte zijn voor ontspanning, een film in de bios is daarvoor het beste medicijn!

bottom of page